Energiaálság

Energiaügyi hangulatjelentés

Ol-3

Utolsó kommentek

  • DGy: Nem vitatkoznék a véleményedben foglaltakkal, de attól még az idézett kijelentés korrekt. Üdv: DGy (2010.02.06. 20:56)
  • becquerel: @antaldaniel: "nem lehet racionális számításokat végezni" Vagyis nem lehet megalapozott döntéseke... (2009.04.16. 16:37) Egy korrekt tanulmány margójára
  • antaldaniel: Amit a komment.hu-n írtam, az részben érinti a 8% kérdését. Nem mindegy hogy hol és mikor kezdenek... (2009.04.15. 16:18) Egy korrekt tanulmány margójára
  • csészekávé: én a végéig jutottam. én is gratulálok :D és leszedem az FB-tanulmányt. (2009.04.12. 14:44) Egy korrekt tanulmány margójára
  • Dübörgő Atomegér: Ez van, csapásokat adunk, és csapásokat kapunk! :) (2009.04.08. 15:10) Egy korrekt tanulmány margójára
  • Utolsó 20

Címkék

4es metró (1) áder (1) állam (3) al gore (1) áramár (4) áramfogyasztás (1) áramszolgáltatók (1) areva (1) aszódi attila (1) atomenergia (4) atomerőmű (5) belene (1) biomassza (1) biztonsági kultúra (2) bohunice (1) botrány (1) bulgária (1) cez (1) co2 (1) déli áramlat (3) e.on (1) elmü (1) emfesz (1) energiaárak (2) energiahatékonyság (2) energiainfo (1) energiamezők magyarországon (3) energiapolitika (1) energia hivatal (1) epr (1) ep választás (1) erőmű (2) eu (2) európai bizottság (1) évforduló (1) felmérés (1) felsmann balázs (1) fenntartható építészet (1) fidesz (1) firtas (1) flamanville (1) fodor (1) főváros (1) fűtési szezon (1) gáz (9) gázár (4) gazprom (10) gáztározó (3) gázüzletág (1) gázvezeték (3) gkm (1) gvh (1) gyurcsány ferenc (5) hatósági ár (2) háttér (1) high treason (1) hónig (1) index (11) ines (1) irm (1) javaslat (1) kákosy (1) kamu (6) karácsonyi díszkivilágítás (2) kelet európa (1) khem (1) kissinger (1) klímaváltozás (1) kocsis istván (2) kóka (1) kommunikáció (3) kormány (4) kormányzati negyed (1) közintézmények (1) külügy (1) kvvm (1) légkondicionáló (1) lex mol (2) liberalizáció (4) lovins (1) magyarország (2) magyar media (4) matula (2) mavir (2) medvegyev (1) megújulók (1) meinl (1) mfb (1) mol (12) mol menedzsment (1) moore (1) mvm (12) nanosolar (1) napelem (1) napenergia (2) napi gazdaság (2) negawatt (1) népszabadság (9) nukleáris reneszánsz (2) nyílt levél (1) olajár (4) olcsó energia (1) olcsó gáz (1) olkiluoto (1) omv (10) önkormányzatok (1) origo (1) oroszok (1) oroszország (10) orosz nagykövet (2) osztrák kormány (2) otp (1) paks (5) paks2 (3) parlament (4) passzív ház (1) piac (1) pocsékolás (1) putyin (3) reaktorépítés (1) rendellenesség (1) robin hood (1) rwe (1) sólyom (2) soros (1) stratégiai vállalat (1) szél (1) szélenergia (1) szennyezés (1) szerencs (1) szereptévesztés (1) szet (1) szlovákia (1) szolgálati (2) szurgutnyeftegaz (1) támogatás (2) társadalmi egyeztetés (2) távfűtés (1) tél (1) tepco (1) tricastin (1) tudatos fogyasztás (1) türkmenisztán (1) tyimosenko (1) új atomerőmű (12) ukrajna (6) urán (2) uránbánya (2) usa (3) üzemzavar (2) válság (7) vattenfall (1) vg (1) vicc (1) villamosenergia piac (3) villamos energia (1) wildhorse (3) Címkefelhő

2008. április. 29. 22:55

A könnyű(?)lovasság támadása
-
becquerel

A nehéztüzérség után most egy másik fegyvernem is támadásba lendült. Egyetemi tanárok, nyugdíjas MVM-dolgozók, volt paksi vezetők stb. A cél változatlan, megakadályozni, hogy az MVM-et szétszedjék. Az indoklás a szokásos "nem az MVM tehet róla"  blabla ("az MVM betartotta a szabályokat", persze tudjuk, azokat, amiket kitalpaltak neki), de most a MAVIR ügyén keresztül. Hát, igencsak zavaros lett, mit mondjunk.

"a kedvezőtlen piaci jelenségek nincsenek oksági kapcsolatban az MVM vállalatcsoport szerkezetével"

De talán a kezelése mehetett volna másképpen is...

"Semmiféle olyan adat nincs, hogy a MAVIR rendszerirányítói feladatait ne pártatlanul látta volna el, vagy bármely intézkedésével részrehajlóan befolyásolta volna a piaci folyamatokat."

Először lássuk az adatokat, aztán.

"Ez esetben viszont csak hátrányt jelent a nemzeti alaphálózat MVM-ről történő leválasztása"

Hol az összefüggés?

mely a felelősen gondolkodó állami tulajdonosnak nem lehet érdeke."


Miért? És ez miért nem puszán az MVM érdeke?

A végén jön a legjobb, patetikus Törvényhozózás, illetékesezés, "rövid távú vélt érdekek", gyönyörű.

3 komment


Címkék: nyílt levél mvm mavir


A bejegyzés trackback címe:

https://energiaalsag.blog.hu/api/trackback/id/tr55447949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molesme 2008.04.30. 09:59:05

sebaj, hogy emögött az aláírás-gyűjtés mögött érvek és tények vannak, a másik oldalon meg torzítások és valótlanságok.

hogy nyugdíjas MVM dolgozók? aki letett valamit ebben az iparágban és nyugdíjas, az mind MVM dolgozó (s bizony C tarifás is, mielőtt még ez az érv is előjönne). egyetemi tanárok, ráadásul pártállástól függetlenül egységesen? hogy soha ilyen egységes nem volt az iparág politikailag szétszabdalt része - csendben még azok is, akik egyébként a multiknál vannak?

ismert a régi mondás, h miért nincsen a BME-n tavaszi szünet. most is helytálló.

ha szembesítés van (lásd a youtube-on a GVH-s, REKK-es és MVM-es vitákat), Kaderják meg a közgáz brigád elhallgat, a GVH-s főszakértőkre meg, ha nem lenne a helyzet olyan amilyen, csak elnéző mosoly lenne a válasz.

röhej, hogy az GVH főérve, hogy az amit ők képviselnek az a "főáram" (led by C. Jones, akinek a liberalizáció a fontos, fogyasztók, ellátásbiztonság stb. ugyan már, ezek nevetséges fogalmak a liberalizáció apostolai számára).

becquerel · http://energiaalsag.blog.hu 2008.05.02. 22:41:43

A jó blogger sűrűn visszatér :)

Szóval. Eszemben sincs senki (múltbeli és jelen) érdemeit kisebbíteni, épp ellenkezőleg. Azt állítom, hogy csúnyán felhasználták ezen jobb sorsra érdemes embereket.

Biztos vagyok benne, hogy akármilyen köntösbe is bújtatják ezt a sztorit, az egyedül az MVM, illetve menedzsmentjének az érdekeit szolgálja.

Másrészt, most ez a köntös elég viccesre sikerült. A szöveg önmagért beszél, illetve nem beszél igazán értelmesen, ezt próbáltam jelezni.

Ezen kívül, van egy-két "érdekes" név a listán, akikkel felteszem, a többség nem szívesen szerepelne együtt - talán nem tudtak róla. Legalábbis remélem.

Molesme 2008.05.03. 15:41:46

miért használnák ki őket? nem éppen szenilis öreg vénemberek, akiket a gonosz MVM menedzsmentnek nyugdíjasotthonok társalgójában kellett volna a délutáni ultiparti közben aláírásra biztatnia.

s nem tudom ki az érdekes név és közülük ki nem szerepelne a másikkel egy listán. megint felszínes és a téma szempontjából teljesen lényegtelen kérdés. egyébként minden aláíró mögött komoly szakmai életút van, bármikor vitaképesek, még akkor is ha van aláíró, aki reális zöld mezben nem éppen a bölcsészzöldek és a kevésbé speciális szakterületeken bizonyára kiváló szakértőkkel szembeni kultúrált vitastílusáról vált ismertté - de ettől még igaza lehet. a szöveg - szerintem - meg se nem jobb, se nem rosszabb mint bármely más manapság közzétett nyílt levél.

s mi van a MAVIR adatokkal? nem éppen annak kéne bizonyítani, aki állít valamit? adatok, eszközök megvannak, ha máshogy nem megy, lehet megint versenyhivatali raid-et csinálni.

persze, hogy az MVM érdeke. miért baj, hogy szeretnének továbbra is egy régióban versenyképes társaságban dolgozni? nagyobb baj, hogy amíg ők minden lehetséges alkalommal számokkal, tényekkel, sőt közgazdasági érvekkel is bizonyítják, hogy a régiós álmok szétfoszlása mellett a tervezett leválasztás indokolatlan, kárt okoz és komoly kockázokat jelent, addig az ellenoldal csak azt tudja ismételni, hogy a leválasztás az MVM-nek nem jó és ha nekik rossz, akkor az eredménye bizonyára mindenki másnak a kánaán. (emberek, akik még HTM-t sem láttak életükben, talán azt sem tudják mit jelent, nyilatkozzák, hogy amint megszűntetik őket minden termelő leghőbb vágya lesz olcsó árammal beborítani a magyar piacot, egyúttal lemondva a kártérítés érvényesítéséről. termelői erőfölény, az lesz ám a jó..).

az is vicces, mikor az újságokban vagy itt is MVM menedzsmenteznek. mégis mi az az MVM menedzsment? hol van itt egy önjáró, titokban többségi tulajdonossá vált, a többi részvényesi érdekeket semmibevevő, x éve bebetonozott csapat, amelyet nem söpörhet ki az immár kétévente szokásos vezetőségcsere?

meg adófizetők pénzéből történő nemzeti bajnok építés mint leírta a GVH és csodálta a szakértelmet a blogíró. hogy mikor fizették a rendszerváltás óta egyetlen alkalommal az adófizetők az MVM-et? az új piaci felé közelítő rendszerben egyedül 2001-ben, amikor az MVM mint nagykereskedő hatósági eladási árai nem fedezték a beszerzési árait de kénytelen volt finanszírozni a külföldi áramszolgáltatók nyereségét. majdnem csődbe is ment. egyedülállóan bebizonyította az ország, lehet egy dráguló piacon alacsony fogyasztói ár mellett kellő nyereséget termelni a befektetőknek. ki is volt akkoriban a MEH vezetője?
süti beállítások módosítása